Φτιάξε τον Buondi Latte

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Latte
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Latte
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Σε μία μεσαία γαλατιέρα προσθέτω 180gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.

Βήμα 2

Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε μια μεγάλη κούπα 300ml.

Βήμα 3

Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.

Βήμα 4

Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.

Βήμα 5

Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62οC.

Βήμα 6

Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.

Βήμα 7

Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.

Βήμα 8

Σερβίρω το αφρόγαλα από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso μέχρι αυτή να γεμίσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων