Φτιάξε Flat White με Nescafé Espresso Beans
Αφαιρώ το κλείστρο από την μηχανή και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει.
Χτυπώντας απαλά το κλείστρο στον ειδικό κάδο, αδειάζω το μπισκότο του καφέ και καθαρίζω με μια καθαρή πετσέτα.
Τοποθετώ το κλείστρο στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο. Αλέθω τον καφέ που χρειάζομαι και ζυγίζω την δόση για να βεβαιωθώ ότι είναι σωστή.
Διανέμω τον αλεσμένο καφέ και χρησιμοποιώντας το tamper, συμπιέζω ομοιόμορφα.
Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το κλείστρο, το τοποθετώ στην κεφαλή και ξεκινάω την εκχύλιση.
Κάνω καλή εξαέρωση στο ακροφύσιο, χρησιμοποιώντας ένα υγρό καθαρό πανάκι.
Τοποθετώ 150-200ml γάλα στην γαλατιέρα. Διογκώνω προσεκτικά το γάλα και αφού τελειώσω, καθαρίζω το ακροφύσιο με το πανάκι και εξαερώνω ξανά.
Σερβίρω κατευθείαν από την γαλατιέρα μέσα στον espresso μέχρι να γεμίσει η κούπα.
- Ιδανικά το γάλα δεν πρέπει να έχει αφρό και φουσκάλες, να είναι λείο με μεταξένια υφή.
- Δεν αφήνω το γάλα να "κάτσει" και το χρησιμοποιώ άμεσα, αν χρειαστεί κάνω κυκλικές κινήσεις για να το κρατήσω ομογενοποιημένο.