Φτιάξε Affogato με Nescafé Espresso Beans
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Nescafé Affogato
Βήμα 1
Αφαιρώ το κλείστρο από την μηχανή και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει.
Βήμα 2
Χτυπώντας απαλά το κλείστρο στον ειδικό κάδο, αδειάζω το μπισκότο του καφέ και καθαρίζω με μια καθαρή πετσέτα.
Βήμα 3
Τοποθετώ το κλείστρο στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο. Αλέθω τον καφέ που χρειάζομαι και ζυγίζω την δόση για να βεβαιωθώ ότι είναι σωστή.
Βήμα 4
Διανέμω τον αλεσμένο καφέ και χρησιμοποιώντας το tamper, συμπιέζω ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το κλείστρο, το τοποθετώ στην κεφαλή και ξεκινάω την εκχύλιση.
Βήμα 6
Παίρνω περίπου στα 150gr παγωτού και με ένα κουτάλι το σερβίρω μέσα στο ποτήρι. Προσθέτω κατευθείαν από πάνω το διπλό espresso.
Tips & Tricks
- Το παγωτό να είναι κατά προτίμηση βανίλια.
- Η διαδικασία πρέπει να είναι άμεση, έτσι ώστε ο espresso να έχει κρατήσει την θερμοκρασία του. Θέλουμε να είναι ζεστός και όχι να έχει παγώσει.
- Απολαμβάνω το παγωτό μαζί με τον espresso.