Φτιάξε Affogato με Nescafé Espresso Beans

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Nescafé Affogato
Βήμα 1

Αφαιρώ το κλείστρο από την μηχανή και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει.

Βήμα 2

Χτυπώντας απαλά το κλείστρο στον ειδικό κάδο, αδειάζω το μπισκότο του καφέ και καθαρίζω με μια καθαρή πετσέτα.

Βήμα 3

Τοποθετώ το κλείστρο στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο. Αλέθω τον καφέ που χρειάζομαι και ζυγίζω την δόση για να βεβαιωθώ ότι είναι σωστή.

Βήμα 4

Διανέμω τον αλεσμένο καφέ και χρησιμοποιώντας το tamper, συμπιέζω ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το κλείστρο, το τοποθετώ στην κεφαλή και ξεκινάω την εκχύλιση.

Βήμα 6

Παίρνω περίπου στα 150gr παγωτού και με ένα κουτάλι το σερβίρω μέσα στο ποτήρι. Προσθέτω κατευθείαν από πάνω το διπλό espresso.

Tips & Tricks
  • Το παγωτό να είναι κατά προτίμηση βανίλια.
  • Η διαδικασία πρέπει να είναι άμεση, έτσι ώστε ο espresso να έχει κρατήσει την θερμοκρασία του. Θέλουμε να είναι ζεστός και όχι να έχει παγώσει.
  • Απολαμβάνω το παγωτό μαζί με τον espresso.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.