Φτιάξε Cortado με Nescafé Espresso Beans

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Nescafé Cortado
Εικονίδιο σταγόνες
Βήμα 1

Αφαιρώ το κλείστρο από την μηχανή και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει.

Εικονίδιο χέρι με πετσέτα
Βήμα 2

Χτυπώντας απαλά το κλείστρο στον ειδικό κάδο, αδειάζω το μπισκότο του καφέ και καθαρίζω με μια καθαρή πετσέτα.

Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 3

Τοποθετώ το κλείστρο στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο. Αλέθω τον καφέ που χρειάζομαι και ζυγίζω την δόση για να βεβαιωθώ ότι είναι σωστή.

Εικονίδιο κλείστρο καφέ
Βήμα 4

Διανέμω τον αλεσμένο καφέ και χρησιμοποιώντας το tamper, συμπιέζω ομοιόμορφα.

Εικονίδιο πίεσης ατμού
Βήμα 5

Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το κλείστρο, το τοποθετώ στην κεφαλή και ξεκινάω την εκχύλιση για 22-25''.

Εικονίδιο μηχανή καφέ
Βήμα 6

Κάνω καλή εξαέρωση στο ακροφύσιο, χρησιμοποιώντας ένα υγρό καθαρό πανάκι. 

Εικονίδιο με ακροφύσιο
Βήμα 7

Τοποθετώ 50ml πλήρες γάλα στην γαλατιέρα. Διογκώνω προσεκτικά το γάλα και αφού τελειώσω, καθαρίζω το ακροφύσιο με το πανάκι και εξαερώνω ξανά.

Εικονίδιο σερβιρίσματος
Βήμα 8

Προσθέτω 35 ml γάλα κατευθείαν από την γαλατιέρα μέσα στον espresso.

Tips & Tricks
  • Αποφεύγω να ακουμπάω τον αλεσμένο καφέ με τα χέρια, ιδανικά χρησιμοποιώ τα χέρια στην εξωτερική επιφάνεια του κλείστρου.
  • Δεν αφήνω το γάλα να "κάτσει" και το χρησιμοποιώ άμεσα, αν χρειαστεί κάνω κυκλικές κινήσεις για να το κρατήσω ομογενοποιημένο.
  • Η αναλογία espresso και γάλα είναι 1:1
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.