Φτιάξε Cortado με Nescafé Espresso Beans
Αφαιρώ το κλείστρο από την μηχανή και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει.
Χτυπώντας απαλά το κλείστρο στον ειδικό κάδο, αδειάζω το μπισκότο του καφέ και καθαρίζω με μια καθαρή πετσέτα.
Τοποθετώ το κλείστρο στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο. Αλέθω τον καφέ που χρειάζομαι και ζυγίζω την δόση για να βεβαιωθώ ότι είναι σωστή.
Διανέμω τον αλεσμένο καφέ και χρησιμοποιώντας το tamper, συμπιέζω ομοιόμορφα.
Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το κλείστρο, το τοποθετώ στην κεφαλή και ξεκινάω την εκχύλιση για 22-25''.
Κάνω καλή εξαέρωση στο ακροφύσιο, χρησιμοποιώντας ένα υγρό καθαρό πανάκι.
Τοποθετώ 50ml πλήρες γάλα στην γαλατιέρα. Διογκώνω προσεκτικά το γάλα και αφού τελειώσω, καθαρίζω το ακροφύσιο με το πανάκι και εξαερώνω ξανά.
Προσθέτω 35 ml γάλα κατευθείαν από την γαλατιέρα μέσα στον espresso.
- Αποφεύγω να ακουμπάω τον αλεσμένο καφέ με τα χέρια, ιδανικά χρησιμοποιώ τα χέρια στην εξωτερική επιφάνεια του κλείστρου.
- Δεν αφήνω το γάλα να "κάτσει" και το χρησιμοποιώ άμεσα, αν χρειαστεί κάνω κυκλικές κινήσεις για να το κρατήσω ομογενοποιημένο.
- Η αναλογία espresso και γάλα είναι 1:1