Παρασκευή με αυτόματη μηχανή ελληνικού καφέ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Παρασκευή με αυτόματη μηχανή ελληνικού καφέ
Συμβουλές για την παρασκευή του καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ® ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ® σε αυτόματη μηχανή ελληνικού καφέ.
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Πρόσθεσε στο μπρίκι με σειρά τα παρακάτω:

  • ΝΕΡΟ: 70 ml σε θερμοκρασία δωματίου
  • ΚΑΦΕΣ: 7 gr
  • ΖΑΧΑΡΗ: 

Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:

Μισή ποσότητα κατά όγκο για το μέτριο (5 gr) και ίση ποσότητα κατά όγκο με αυτή του καφέ για το γλυκό.

Βήμα 2

Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι καλά για να ομογενοποιήσεις πλήρως τα υλικά.

Βήμα 3

Τοποθέτησε το ειδικό μπρίκι στη μηχανή και πάτησε το κουμπί.

Βήμα 4

Μόλις ο καφές είναι έτοιμος θα ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος.

Βήμα 5

Αφαίρεσε το μπρίκι από τη μηχανή, σέρβιρε προσεκτικά και χτύπησέ το ελαφρά στον πάγκο εργασίας 2 φορές και σέρβιρε προσεκτικά στο πλάι του κλασικού φλιτζανιού Λουμίδης Παπαγάλος με σταθερή ροή.

Βήμα 6

Ξέπλυνε με νερό το μπρίκι της μηχανής και σκούπισε το, καθάρισε με στεγνό πανάκι όλες τις εξωτερικές επιφάνειες της μηχανής καθώς και το φωτοκύτταρο που βρίσκεται στο πάνω μέρος.

 

Κατά τα λοιπά, ακολούθησε τις οδηγίες της μηχανής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων