Φτιάξε Λουμίδη στη Χόβολη

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παρασκευή σε Χόβολη
Συμβουλές για την παρασκευή του καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ® ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ® σε χόβολη
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Πρόσθεσε σε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στενό λαιμό 70 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Πρόσθεσε στο μπρίκι με σειρά τα παρακάτω:

  • ΚΑΦΕΣ: 7 gr 
  • ΖΑΧΑΡΗ:

Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:

Μισή ποσότητα κατά όγκο για το μέτριο (5 gr) και ίση ποσότητα κατά όγκο με αυτή του καφέ για το γλυκό.

Βήμα 3

Τοποθέτησε το μπρίκι στη χόβολη και κάνε μία ελαφριά ανάδευση με κυκλικές κινήσεις μέσα στην άμμο, έτσι ώστε η άμμος να αγκαλιάσει το μπρίκι και η θερμότητα να πάει σε όλη την επιφάνεια του.

Βήμα 4

Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι καλά για να ομογενοποιήσεις πλήρως τα υλικά.

Βήμα 5

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, απόσυρε τον και σέρβιρε αργά στο πλάι του κλασικού φλιτζανιού του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, με σταθερή ροή.

Tips & tricks:
  • Το ιδανικό είναι να ψηθεί ο καφές στη χόβολη, έτσι έχουμε αργό βρασμό και ίση κατανομή της θερμοκρασίας.
  • Το μπρίκι με στενό λαιμό είναι απαραίτητο γιατί ανακυκλώνει τη θερμοκρασία κατά το ψήσιμο.
  • Καλύτερα τα φλυτζάνια για σερβίρισμα του καφέ να είναι χοντρά πορσελάνινα φλυτζάνια έτσι ώστε να διατηρείται ζεστός περισσότερη ώρα.
  • Όση ώρα ο καφές είναι στο μπρίκι δεν ανακατεύουμε.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.