Φτιάξε τον Buondi Espresso Freddo

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οδηγός για την Παρασκευή ενός Τέλειου Freddo Espresso: Συμβουλές και Tips για Επιχειρηματίες στον Κλάδο της Εστίασης
Το Freddo Espresso είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα καφέ στην Ελλάδα, και όχι μόνο. Η πλούσια γεύση και ο δροσερός του χαρακτήρας, το καθιστούν ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, και όχι μόνο. Εάν έχετε επιχείρηση στον τομέα της εστίασης (ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια) και θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας την καλύτερη εκδοχή αυτού του δημοφιλούς ροφήματος, ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.
Ακολουθούν οι βήμα-βήμα οδηγίες για την παρασκευή του τέλειου Freddo Espresso, με επιπλέον συμβουλές και λεπτομέρειες για να διασφαλίσετε την επιτυχία κάθε φορά που το παρασκευάζετε.
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Εικονίδιο μηχανή καφέ
Βήμα 1

Η βάση του Freddo Espresso είναι ο καφές espresso, ο οποίος θα πρέπει να είναι φρέσκος και σωστά εκχυλισμένος. Χρησιμοποιήστε 16-18 γραμμάρια καφέ για έναν διπλό espresso (περίπου 60 ml), αφού βεβαιωθείτε ότι η μηχανή espresso λειτουργεί σωστά και έχει τη σωστή θερμοκρασία (περίπου 90-93°C) ώστε να εξασφαλίσετε πλούσια γεύση και αρώματα. Ένας σωστά εκχυλισμένος espresso είναι το κλειδί για την επιτυχία του ροφήματος.

Εικονίδιο σέικερ
Βήμα 2

Το επόμενο βήμα, είναι να τοποθετήσετε τον διπλό espresso σε ένα σέικερ. Η επιλογή του σέικερ είναι σημαντική, καθώς το σχήμα και η ποιότητά του θα βοηθήσουν στη δημιουργία του τέλειου αφρού. Επιπλέον, ένα σέικερ που διαθέτει αφροσυλλέκτη, θα επιτρέψει στον καφέ να αναμειχθεί σωστά με τη ζάχαρη και τα παγάκια αλλά και να δημιουργηθεί κατά το σερβίρισμα μια λεία και κρεμώδης υφή.

Εικονίδιο με κύβους
Βήμα 3

Η ζάχαρη στο Freddo Espresso είναι προαιρετική, αλλά αν αυτή είναι η επιθυμία του πελάτη, μπορείτε να τη συμπληρώσετε στο σείκερ πριν από την προσθήκη του διπλού espresso. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι:

  • Για μέτρια γλυκύτητα: 1½ κουταλάκι του τσαγιού
  • Για γλυκύτερο αποτέλεσμα: 3 κουταλάκια του τσαγιού

Η ζάχαρη πρέπει να αναμιγνύεται καλά με τον καφέ, ώστε να διαλυθεί πλήρως και να μην υπάρχουν υπόλοιπα στο κάτω μέρος του σέικερ. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται η ανάμειξη με ένα κουτάλι πριν την προσθήκη του πάγου.

Εικονίδιο μίξερ
Βήμα 4

Προσθέστε 1-2 παγάκια στο σέικερ και χρησιμοποιήστε τη μηχανή ανάδευσης (drinks mixer) στη χαμηλή σκάλα για να ανακατέψετε το μίγμα. Χτυπήστε τον καφέ για 2-3 δευτερόλεπτα, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη, ώστε να σχηματιστεί η απαραίτητη κρέμα στην επιφάνεια του ροφήματος (περίπου 2-3 εκ. ύψος). Η σωστή τεχνική του χτυπήματος είναι σημαντική, καθώς η κρέμα που σχηματίζεται στην κορυφή του καφέ αποτελεί την υπογραφή του Freddo Espresso.

Εικονίδιο παγάκια
Βήμα 5

Πριν σερβίρετε το Freddo Espresso, προσθέστε 5-6 παγάκια μεσαίου μεγέθους στο ποτήρι. Η καλή ποιότητα του πάγου θα βοηθήσει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του καφέ και θα αποτρέψει την γρήγορη αλλοίωση του ροφήματος. 

Εικονίδιο χέρι με ποτήρι
Βήμα 6

Τέλος, σερβίρετε το μείγμα από το σέικερ στο ποτήρι με προσοχή, χρησιμοποιώντας την πλευρά του αφροσυλλέκτη, για τη δημιουργία μίας βελούδινης κρέμας αφρού. Ο αφρός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 εκατοστά στο ποτήρι, καθώς αυτό θα αλλοιώσει την εμπειρία ενός τέλειου Freddo Espresso.

Συμβουλές για την Επαγγελματική Παρασκευή του Espresso Freddo στην Επιχείρησή σας
  • Επιλογή Καφέ: Ο καφές που χρησιμοποιείτε έχει καθοριστική σημασία. Διαλέξτε έναν καφέ espresso που είναι φρέσκος και έχει πλούσιο σώμα και αρωματική ένταση. Οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν την ποιότητα του καφέ, και αυτό μπορεί να είναι το σημείο διαφοροποίησης της επιχείρησής σας. https://www.nestleprofessional.gr/rofimata-syntages/buondi-craft
  • Εξοπλισμός: Χρησιμοποιήστε επαγγελματική μηχανή espresso και σέικερ με αφροσυλλέκτη για να εξασφαλίσετε σταθερά αποτελέσματα. Ο σωστός εξοπλισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα του ροφήματος. https://www.nestleprofessional.gr/tehniki-ypostirixi-kai-exoplismos
  • Γλυκιά Παραλλαγή: Πειραματιστείτε με γλυκαντικά εκτός από την κοινή ζάχαρη, όπως η στέβια ή το μέλι για να προσφέρετε μια ποικιλία επιλογών στους πελάτες σας.
  • Παρουσίαση: Η εμφάνιση του ροφήματος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Μια καλαίσθητη παρουσίαση του Freddo Espresso με καλής ποιότητας πάγο και ένα όμορφο ποτήρι θα τραβήξει την προσοχή των πελατών και θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις.

Το Freddo Espresso είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καφέδες για τους καλοκαιρινούς μήνες και η σωστή παρασκευή του μπορεί να απογειώσει την εμπειρία του πελάτη. Με την εφαρμογή των παραπάνω βημάτων, μπορείτε να προσφέρετε έναν καφέ που θα κερδίσει τις καρδιές των πελατών σας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο ξενοδοχείο, την καφετέρια ή το εστιατόριό σας.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.