Φτιάξε τον Buondi Cappuccino

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Cappuccino
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Cappuccino
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ

Για να απολαύσεις έναν Cappuccino ακολούθησε τα παρακάτω βήματα

Βήμα 1

Σε μία μικρή γαλατιέρα προσθέτω 150gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.

Βήμα 2

Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε κούπα 200ml. Για διπλό cappuccino κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso σε κούπα 300ml.

Βήμα 3

Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.

Βήμα 4

Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.

Βήμα 5

Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62ο C.

Βήμα 6

Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.

Βήμα 7

Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.

Βήμα 8

Σερβίρω από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso και στο κέντρο της κούπας μέχρι αυτή να γεμίσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων