Φτιάξε Λουμίδη σε Γκαζάκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Παρασκευή σε γκαζάκι
Βήμα 1

Πρόσθεσε σε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στενό λαιμό

ΝΕΡΟ: 70 ml σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Άναψε το γκαζάκι και ρύθμισέ το σε χαμηλή φλόγα.

Βήμα 3

Τοποθέτησε το μπρίκι πάνω στο γκαζάκι.

Βήμα 4

Πρόσθεσε στο μπρίκι με σειρά τα παρακάτω:

  • ΚΑΦΕΣ: 7 gr 
  • ΖΑΧΑΡΗ:

Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:

Μισή ποσότητα κατά όγκο για το μέτριο (5 gr) και ίση ποσότητα κατά όγκο με αυτή του καφέ για το γλυκό.

Βήμα 5

Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι καλά για να ομογενοποιήσεις πλήρως τα υλικά.

Βήμα 6

Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, σέρβιρέ τον αργά στο κλασσικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος.

Βήμα 7

Ξέπλυνε το μπρίκι και σκούπισέ το.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων