Το ταξίδι του καφέ συνεχίζεται!
Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα, o Buondi Craft παρουσιάζει την Δράση ανακύκλωσης υπολειμμάτων καφέ. Μια πρωτοβουλία που δίνει δεύτερη ζωή στον καφέ, μετατρέποντας τα υπολείμματα του αγαπημένου μας ροφήματος σε φυσικό λίπασμα για τα φυτά.
Ήξερες ότι τα υπολείμματα του καφέ δεν είναι για πέταμα;
Αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να θρέψουν το χώμα και να ενισχύσουν τη γονιμότητα.
Πώς χρησιμοποιείται ο καφές στα φυτά σου;
• Εφαρμόστε 1 κουταλιά της σούπας για κάθε γλάστρα 3 λίτρων.
• Απλώστε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και αναμείξτε με 2cm ενώτερου στρώματος χώματος.
• Επαναλάβετε έως τρεις φορές τον χρόνο (μία κάθε 2 μήνες).
• Ποτίζετε κανονικά.
• Απλώστε το υπόλειμμα περιφερειακά στα τοιχώματα της γλάστρας ή στην άκρη του παρτεριού/κήπου.
• Η επιφάνεια που καλύπτετε να μην ξεπερνά το 30% της συνολικής επιφάνειας.
• Το στρώμα καφέ να μην ξεπερνά το 1 εκ. ύψος.
• Μην τον απλώνετε προς το εσωτερικό – παραμένει περιφερειακά για κομποστοποίηση.
• Ποτίζετε ώστε να διατηρείται η υγρασία.
• Διάρκεια παραμονής:
- 2 μήνες (καλοκαίρι, εξωτερικά φυτά)
- 6 μήνες (χειμώνας, εξωτερικά φυτά)
- 3-4 μήνες (εσωτερικά φυτά)
• Όταν το υπόλειμμα καφέ δεν είναι πλέον εμφανές, αναμειγνύετε με τα 2 cm του ανώτερου στρώματος χώματος.
• Σε γλάστρα χωρίς φυτά, για κομποστοποίηση και μετέπειτα χρήση.
• Σε οικιακό ή επαγγελματικό κομποστοποιητή, μαζί με άλλα οργανικά απόβλητα.
• Σε περίπτωση απόρριψης:
- Περιεχόμενο: στους καφέ κάδους.
- Συσκευασία: στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.