Το ταξίδι του καφέ συνεχίζεται!

Το ταξίδι του καφέ συνεχίζεται!

Ήξερες ότι τα υπολείμματα του καφέ δεν είναι για πέταμα; Αντί να πάνε στα σκουπίδια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά σαν φυσικό λίπασμα και να τονώσουν τα φυτά σου.

Buondi Carft Circular Coffee project
Buondi Carft Circular Coffee project
1ος τρόπος εφαρμογής

• Εφαρμόστε 1 κουταλιά της σούπας για κάθε γλάστρα 3 λίτρων.

• Απλώστε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και αναμείξτε με 2cm ενώτερου στρώματος χώματος.

• Επαναλάβετε έως τρεις φορές τον χρόνο (μία κάθε 2 μήνες).

• Ποτίζετε κανονικά.

2ος τρόπος εφαρμογής

• Απλώστε το υπόλειμμα περιφερειακά στα τοιχώματα της γλάστρας ή στην άκρη του παρτεριού/κήπου.

• Η επιφάνεια που καλύπτετε να μην ξεπερνά το 30% της συνολικής επιφάνειας.

• Το στρώμα καφέ να μην ξεπερνά το 1 εκ. ύψος.

• Μην τον απλώνετε προς το εσωτερικό – παραμένει περιφερειακά για κομποστοποίηση.

• Ποτίζετε ώστε να διατηρείται η υγρασία.

• Διάρκεια παραμονής:

- 2 μήνες (καλοκαίρι, εξωτερικά φυτά)

- 6 μήνες (χειμώνας, εξωτερικά φυτά)

- 3-4 μήνες (εσωτερικά φυτά)

• Όταν το υπόλειμμα καφέ δεν είναι πλέον εμφανές, αναμειγνύετε με τα 2 cm του ανώτερου στρώματος χώματος.

Εναλλακτικές Χρήσεις

• Σε γλάστρα χωρίς φυτά, για κομποστοποίηση και μετέπειτα χρήση. 

• Σε οικιακό ή επαγγελματικό κομποστοποιητή, μαζί με άλλα οργανικά απόβλητα.

• Σε περίπτωση απόρριψης:

- Περιεχόμενο: στους καφέ κάδους.

- Συσκευασία: στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.