French Press

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
French Press
Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 1

Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ.

 

Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 20 γρ. καφέ για μια κούπα 300 ml. 

Εικονίδιο κόκκοι καφέ
Βήμα 2

Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.

 

Tip: Προτείνουμε μέτρια προς χοντρή άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του θαλασσινού αλατιού.

Εικονίδιο θερμοκρασία
Βήμα 3

Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-94ο C.

Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 4

Τοποθετώ τη γαλλική πρέσα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.

Εικονίδιο σύμβολο πρόσθεσης
Βήμα 5

Προσθέτω τον καφέ μέσα στη γαλλική πρέσα και παίρνω ξανά απόβαρο.

Εικονίδιο σταγόνες
Βήμα 6

Ρίχνω το νερό μέσα στη γαλλική πρέσα.

 

Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 7

Ανακατεύω καλά και ξεκινώ τη χρονομέτρηση.

Εικονίδιο κόκκοι καφέ
Βήμα 8

Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 3-4 λεπτά.

 

Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται

Εικονίδιο Χ
Βήμα 9

Αφαιρώ τον αφρό.

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 10

Περιμένω 1 πριν ξεκινήσω την να πιέζω την γαλλική πρέσα.

Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 11

Πιέζω σιγά το έμβολο της γαλλικής πρέσας.

 

Tip: προσπαθώ να αποφύγω υπέρμετρη αναταραχή του καφέ για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα

Εικονίδιο σερβιρίσματος
Βήμα 12

Σερβίρω σε μια κούπα.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.