Φτιάξε Λουμίδη στη Χόβολη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Παρασκευή με Χόβολη
Λουμίδης στη Χόβολη
Βήμα 1

Σκέπασε με τη ζεστή άμμο το μπρίκι και στα πλάγια τοιχώματα για να έχεις σωστή κατανομή της θερμοκρασίας και πλευρικά, όχι μόνο στον πάτο του μπρικιού.

Βήμα 2

Πριν ρίξεις τα υλικά για τον καφέ άφησε να ζεσταθεί λίγο το νερό.

Βήμα 3

Πρώτα βάλε τον καφέ

Βήμα 4

Kαι μετά τη ζάχαρη για να μην καραμελώσει και πικρίσει τον καφέ.

Tips & tricks:
  • Το ιδανικό είναι να ψηθεί ο καφές στη χόβολη, έτσι έχουμε αργό βρασμό και ίση κατανομή της θερμοκρασίας.
  • Το μπρίκι με στενό λαιμό είναι απαραίτητο γιατί ανακυκλώνει τη θερμοκρασία κατά το ψήσιμο.
  • Καλύτερα τα φλυτζάνια για σερβίρισμα του καφέ να είναι χοντρά πορσελάνινα φλυτζάνια έτσι ώστε να διατηρείται ζεστός περισσότερη ώρα.
  • Όση ώρα ο καφές είναι στο μπρίκι δεν ανακατεύουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων