Ανακάλυψε τo Brewing Series -Gravity

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Brewing Series Gravity
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Brewing Series- Gravity
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 1

Τοποθετώ το dripper πάνω σε μία κούπα ή κανατάκι.

Εικονίδιο χέρι
Βήμα 2

Παίρνω ένα κωνικό χάρτινο φίλτρο, το διπλώνω προσεχτικά στην πλαϊνή ραφή και το τοποθετώ πάνω στο dripper.

Εικονίδιο φωτιά
Βήμα 3

Ζεσταίνω 500 gr νερού μέχρι τη θερμοκρασία των 93oC.

Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 4

Τοποθετώ πάνω σε μία ζυγαριά.

Εικονίδιο βρύση
Βήμα 5

Στη συνέχεια ξεπλένω το φίλτρο με 150 gr ζεστό νερό και αμέσως μετά αδειάζω το νερό από το κανατάκι. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται υπολείμματα χαρτιού και δυσάρεστες οσμές από το φίλτρο.

Εικονίδιο κόκκοι καφέ
Βήμα 6

Προσθέτω 16 gr αλεσμένου καφέ στο φίλτρο.

Εικονίδιο σταγόνες
Βήμα 7

Ρίχνω 50 gr νερού για να κάνω μία πρώτη διαβροχή του αλεσμένου καφέ. Ταυτόχρονα πατάω το κουμπί να ξεκινήσει το χρονόμετρο. Λίγες σταγόνες θα περάσουν στο κανατάκι, ενώ το περισσότερο από το νερό θα απορροφηθεί από τον καφέ.

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 8

Περιμένω 30''. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται blooming.

Εικονίδιο σταγόνες
Βήμα 9

Προσθέτω 100 gr νερό μέχρι το χρονόμετρό μου να δείξει 0:50''.

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 10

Περιμένω για 10'' και συνεχίζω με τα υπόλοιπα 110 gr νερού. Μέχρι το χρονόμετρο να δείξει 1.20'' θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία του pouring 260 gr νερού.

Εικονίδιο επανάληψη κίνησης
Βήμα 11

Προκαλώ στροβιλισμό με 2 μικρές κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσω την ομοιόμορφη εκχύλιση.

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 12

Συνολικός χρόνος εκχύλισης 2.30''.

Εικονίδιο σερβιρίσματος
Βήμα 13

Σερβίρω σε μεγάλη κούπα 300 ml.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.