Φτιάξε τον Buondi Americano

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Americano
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Americano
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε κούπα 200ml. Για διπλό Americano κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso σε κούπα 300ml.

Βήμα 2

Ζεσταίνω 100gr νερού μέχρι τη θερμοκρασία των 65ο C.

Βήμα 3

Συμπληρώνω το ζεστό νερό στην κούπα μέχρι να γεμίσει. Για το διπλό Americano η ποσότητα του νερού ορίζεται στο διπλάσιο – 200gr. 

Tips & tricks:
  • Στον Americano ΔΕΝ χρησιμοποιώ το ζεστό νερό της μηχανής espresso, καθώς αυτό είναι σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από την επιθυμητή.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων