ΈΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ

Λουμίδης Παπαγάλος

O παραδοσιακός, αυθεντικός, ελληνικός καφές που έγινε ο… «ειδικός» στην κατηγορία του! Με άλλα λόγια: «Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες». Ο Λουμίδης Παπαγάλος είναι η φυσική συνέχεια μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Τα εξαιρετικά του χαρμάνια ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις και σε συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

loumidis
Λουμίδης FRIO:

Ο Λουμίδης Παπαγάλος, με εμπειρία ενός αιώνα στον καφέ, δημιούργησε ένα νέο κρύο ρόφημα, το οποίο διατηρεί όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του αγαπημένου μας ελληνικού καφέ. Ο Λουμίδης Frio είναι η απόλυτη δροσερή πρόταση καφέ, με αφρόγαλα ή χωρίς.

Η ανταπόκριση τόσο των καταναλωτών, όσο και των επαγγελματιών του καφέ υπήρξε περισσότερο από θετική και όλα δείχνουν ότι ο Λουμίδης Frio παίρνει μία σταθερή θέση στις προτιμήσεις του κοινού.

Έκαστος στο είδος του… τώρα και με πάγο!

Δείτε όλα τα συνεργαζόμενα café όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πιο λαχταριστό Λουμίδη Frio εδώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων
Η ιστορία του καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού καφέ έχει την υπογραφή Λουμίδης Παπαγάλος.

Το 1919 άνοιξε στον Πειραιά το πρώτο κατάστημα πώλησης «έτοιμου καφέ Λουμίδης».

Ήταν το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και επίπονων προσπαθειών που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην κατηγορία του ελληνικού καφέ. Ο “έτοιμος καφές Λουμίδης” έγινε το 1926 γνωστός ως Λουμίδης Παπαγάλος και έγινε γρήγορα διάσημος για πολλούς λόγους:

 ✓ τους προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους του

 ✓ το εξαιρετικό του χαρμάνι

 ✓ το πλούσιο άρωμά του

 ✓ τη μοναδική του γεύση.

 

O Λουμίδης Παπαγάλος, καθιερώθηκε ως ο παραδοσιακός, αυθεντικός ελληνικός καφές, ο “ειδικός” στην κατηγορία του. Δηλαδή έγινε αυτό που λένε... έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.

 

 

Aνοίγει στον Πειραιά το 1ο καφεκοπτείο έτοιμου καφέ Λουμίδης.

Οι αδελφοί Λουμίδη ανοίγουν το πρώτο παντοπωλείο τους στην οδό Ρετσίνα 12 στον Πειραιά. Εκεί αποκτούν τον πρώτο πετρόμυλο και ένα καβουρδιστήρι 10 οκάδων, χτίζοντας πολύτιμη πείρα στην άλεση και το καβούρδισμα του καλού ελληνικού καφέ.

19
1919
Διανομή του καφέ από τους αδελφούς Λουμίδη.

Οι αδελφοί Λουμίδη, επενδύοντας στη φήμη τους για παραγωγή «ανόθευτου» ελληνικού καφέ, αρχίζουν τη διανομή του καφέ με κάρα στις γειτονιές του Πειραιά. 

20
1920
Λειτουργία του πρώτου καφεκοπτείου.

Οι αδελφοί Λουμίδη επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και ανοίγουν το πρώτο τους καφεκοπτείο στην οδό Τσαμαδού 5 στον Πειραιά, καθιερώνοντας τον Παπαγάλο ως σήμα του «έτοιμου καφέ Λουμίδης Παπαγάλος».

23
1923
«Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες».

Η φήμη του καταστήματος δεν φέρνει μόνο πελάτες αλλά και…ανταγωνιστές. Όταν το 1927, ένα άλλο καφεκοπτείο ήρθε να ανοίξει ακριβώς δίπλα στον «Λουμίδη», ο Νίκος Λουμίδης δημιουργεί ένα σλόγκαν για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Το περίφημο «Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες» γράφει ιστορία.

27
1927
Το ιστορικό καφεκοπτείο Λουμίδη στην περιοχή των Χαυτείων.

Στο παλιό καφενείο του «Χαύτα» στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πανεπιστημίου, που έδωσε το όνομά του στην περιοχή των Χαυτείων, ανοίγει το ιστορικό καφεκοπτείο Λουμίδη.

30
1930
Το πρώτο καφεκοπτείο Λουμίδης στην Θεσσαλονίκη.

Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος ανοίγει τα φτερά του και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ανοίγοντας το πρώτο καφεκοπτείο στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή.

31
1931
Ένα νέο κατάστημα - «Το πατάρι του Λουμίδη».

Ένα νέο κατάστημα - καφέ ανοίγει επί της οδού Σταδίου, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως το «Πατάρι του Λουμίδη». Σε αυτό το πατάρι, πάνω από ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων, τεχνών και της δημοσιογραφίας συναντιούνταν για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Εδώ ο Γκάτσος συνθέτει, σε μια νύχτα μέσα, την «Αμοργό» του και εδώ σκαρώνεται το ανέβασμα του «Ματωμένου Γάμου» από το Θέατρο Τέχνης, σε μουσική του γνωστού θαμώνα Μάνου Χατζιδάκη.

38
1938
Το εργοστάσιο βιομηχανικής παραγωγής τυποποιημένου καφέ.

Η Λουμίδης Α.Ε. εγκαινιάζει ένα υπερσύγχρονο για τα δεδομένα της εποχής, εργοστάσιο βιομηχανικής παραγωγής τυποποιημένου καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

73
1973
Η Nestlé υποδέχεται τον ελληνικό καφέ «Λουμίδης Παπαγάλος».

H Nestlé υποδέχεται στην οικογένειά της τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, ανοίγοντας μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού καφέ.

87
1987
Νέα γενιά συσκευασιών Λουμίδης Παπαγάλος

Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος παρουσιάζει στους φίλους του αυθεντικού καφέ τη νέα γενιά συσκευασιών, που στέκονται μόνες τους, ανοίγουν εύκολα και ξανακλείνουν, διατηρώντας το πλούσιο άρωμα και τη γεύση του καφέ.

2014
2014
Νέα υπερσύγχρονη μονάδα καβουρδίσματος στο εργοστάσιο των Οινοφύτων

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικός καφές καβουρδίζεται με τέτοιο τρόπο, απογειώνοντας τόσο τη γεύση, όσο και τα αρώματά του.

Η υπερσύγχρονη μονάδα καβουρδίσματος αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξασφαλίζει εντονότερα αρώματα και πιο πλούσιες γεύσεις, για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Απώτερος στόχος είναι η ανταπόκριση στις γευστικές απαιτήσεις των καταναλωτών, οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς, έχοντας τον Λουμίδη Παπαγάλο ως συνοδοιπόρο στο ταξίδι της απόλαυσης του ελληνικού καφέ.

2018
2018
Ο Λουμίδης Παπαγάλος γιορτάζει τα 100 του χρόνια!

Ο αγαπημένος μας καφές Λουμίδης Παπαγάλος γιορτάζει τα 100 του χρόνια και προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο στη συναρπαστική ιστορία του! Μαζί του, σε αυτό το ταξίδι, είναι η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, οι οποίες ερμηνεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το «Σαν μαγεμένο το μυαλό μου», στην επετειακή καμπάνια, η οποία ξετυλίγεται μέσα από έξι συνολικά ιστορίες!

2020
2020
Αξεσουάρ &
σήμανση καταστημάτων
Αξεσουάρ & σήμανση καταστημάτων Λουμίδης Παπαγάλος
fl1
Φλιτζάνι

Φλιτζάνι #1 Λουμίδης Παπαγάλος

fl2
Φλιτζάνι

Φλιτζάνι #2 Λουμίδης Παπαγάλος

fl3
Φλιτζάνι

Φλιτζάνι #3 Λουμίδης Παπαγάλος

frio
Ποτήρι Frio

Ποτήρι Frio Λουμίδης Παπαγάλος

100Yyears
100 Χρόνια Συσκευασία

100 Χρόνια Συσκευασία Λουμίδης Παπαγάλος 

tent
Table Tent

Table Tent Λουμίδης Παπαγάλος

tabli
Τάβλι

Τάβλι Λουμίδης Παπαγάλος

souver
Souver

Souver Λουμίδης Παπαγάλος

1
Poster

Poster Λουμίδης Παπαγάλος

2
Poster

Poster Λουμίδης Παπαγάλος

1
Sticker

Sticker Λουμίδης Παπαγάλος

2
Sticker

Sticker Λουμίδης Παπαγάλος