Aeropress

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Aeropress
Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 1

Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ. 

 

Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 14 γρ. καφέ για μια κούπα 240 ml. 

Εικονίδιο κόκκοι καφέ
Βήμα 2

Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.

 

Tip: Προτείνουμε μέτρια άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του αλατιού.

Εικονίδιο με φίλτρο
Βήμα 3

Προσθέτω ένα χάρτινο φίλτρο μέσα στην αεροπρέσα.

Εικονίδιο aeropress
Βήμα 4

Ασφαλίζω το φίλτρο στο κάτω μέρος της αεροπρέσας.

Εικονίδιο βρύση
Βήμα 5

Διαβρέχω το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό.

Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 6

Τοποθετώ μια κανάτα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.

Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 7

Τοποθετώ το κάτω μέρος της αεροπρέσας (που περιέχει το φίλτρο) πάνω στην κανάτα και χρησιμοποιώ το κωνικό εξάρτημα ώστε να προσθέσω τον αλεσμένο καφέ.

Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 8

Παίρνω ξανά απόβαρο.

Εικονίδιο θερμοκρασία
Βήμα 9

Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-96ο C.

Εικονίδιο σταγόνες
Βήμα 10

Ρίχνω το νερό μέσα στην αεροπρέσα και ανακατεύω καλά.

 

Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Εικονίδιο χρόνος
Βήμα 11

Ξεκινώ τη χρονομέτρηση.

Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 12

Τοποθετώ το έμβολο της αεροπρέσας χωρίς να πιέζω ακόμα.

Εικονίδιο κόκκοι καφέ
Βήμα 13

Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 1-2 λεπτά.

 

Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται.

Εικονίδιο aeropress
Βήμα 14

Πιέζω το έμβολο της αεροπρέσας.

 

Tip: Όταν όλος ο καφές έχει φιλτραριστεί, τραβώ πίσω το έμβολο για να σταματήσει να στάζει.

Εικονίδιο Χ
Βήμα 15

Αφαιρώ την αεροπρέσα.

Εικονίδιο σερβιρίσματος
Βήμα 16

Σερβίρω σε μια κούπα.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.