Φτιάξε τον Buondi Espresso

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Espresso
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Espresso
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Εικονίδιο κλείστρο καφέ
Βήμα 1

Αφαιρώ το κλείστρο από την υποδοχή και αφήνω να τρέξει λίγο νερό από τη μηχανή espresso.

Εικονίδιο κλείστρο καφέ
Βήμα 2

Απομακρύνω τον καφέ χτυπώντας ελαφρά το κλείστρο στο ειδικό δοχείο.

Εικονίδιο χέρι με πετσέτα
Βήμα 3

Σκουπίζω το φίλτρο με μία πετσέτα. Θα πρέπει να είναι στεγνό και καθαρό πριν το χρησιμοποιήσω.

Εικονίδιο με χέρι
Βήμα 4

Τοποθετώ το κλείστρο πάνω σε μία ζυγαριά και παίρνω το απόβαρο.

Εικονίδιο κλείστρο καφέ
Βήμα 5

Μεταφέρω το κλείστρο στην ειδική υποδοχή του μύλου και γεμίζω με καφέ.  μονός espresso: 7-10gr διπλός espresso: 14-20gr.

Εικονίδιο ζυγαρία
Βήμα 6

Επαναφέρω το κλείστρο στη ζυγαριά και ελέγχω αν η δοσολογία του καφέ είναι η επιθυμητή. Aν χρειάζεται προσθέτω ή αφαιρώ καφέ, ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι. 

Εικονίδιο κλείστρο καφέ
Βήμα 7

Διανέμω ομοιόμορφα τον αλεσμένο καφέ στο κλείστρο. Με τη βοήθεια ενός tamper συμπιέζω τον καφέ. Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το πάνω μέρος του κλείστρου.

Εικονίδιο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης
Βήμα 8

Κουμπώνω το κλείστρο με τον καφέ και πατάω το κουμπί για να ξεκινήσει η εκχύλιση. 

Tips & tricks:
  • H ποσότητα ροφήματος σε έναν μονό espresso είναι 16-19gr (25-30 ml) ενώ σε έναν διπλό είναι αντίστοιχα 32-38 gr (50-60 ml). 
  • Ο χρόνος εκχύλισης είναι μεταξύ 25- 35’’.
     
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.