COSTA NAVARINO – NESTLÉ ΕΛΛΑΣ

Η Nestlé Ελλάς και η Costa Navarino ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοποριακή συνεργασία για τη συλλογή και ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ Buondi Craft και Roastelier by Buondi Craft από τους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων της. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικά απόβλητα από την κατανάλωση καφέ (zero-waste coffee) σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία της Costa Navarino. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής της Costa Navarino και συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας και των δύο εταιρειών.
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόσθηκε πιλοτικά από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2023, με τη συλλογή 1 τόνου υπολειμμάτων καφέ. Ο θετικός αντίκτυπος που είχε οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος το 2024 στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort, The Westin Resort Costa Navarino και W Costa Navarino. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού ανακυκλώθηκαν πάνω από 3 τόνοι υπολειμμάτων καφέ . Το οργανικό υπόλειμμα καφέ κομποστοποιείται και χρησιμοποιείται ως φυσικό εδαφοβελτιωτικό, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 1.000 δέντρων.
Η διαδικασία συλλογής και ανακύκλωσης ξεκινά αμέσως μετά την παρασκευή του καφέ, με τα υπολείμματα να τοποθετούνται σε ειδικά παλετοκιβώτια για ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά στις εγκαταστάσεις της ΜέγαEco, εταιρείας που ειδικεύεται στη διαχείριση αποβλήτων. Εκεί, τα υπολείμματα καφέ μετατρέπονται σε βιώσιμους πόρους, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.
Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, όπως αυτή με την Costa Navarino, δημιουργούμε λύσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο. Μόνο με τέτοιες συμπράξεις μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο υπεύθυνο και ανθεκτικό μέλλον για όλους.