Σχέδιο NESCAFÉ 2030

BLOG
Σχέδιο NESCAFÉ 2030
1

Ο Nescafé, μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες καφέ της Nestlé, δημιουργεί ένα εκτενές σχέδιο για να κάνει την καλλιέργεια καφέ πιο βιώσιμη: το Σχέδιο Nescafé 2030.  

 

Η κλιματική αλλαγή θέτει υπό πίεση τις περιοχές όπου καλλιεργείται ο καφές. Βασιζόμενη στην 10ετή εμπειρία του Σχεδίου Nescafé, η μάρκα επεκτείνει το έργο της για να στηρίξει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων. 

 

Ο Nescafé συνεργάζεται με παραγωγούς καφέ με σκοπό να τους βοηθήσει να μεταβούν στην αναγεννητική γεωργία, στηρίζοντας παράλληλα τη βελτίωση του εισοδήματός τους αλλά και των μέσων διαβίωσης τους.  

Τα υγιέστερα εδάφη είναι πιο ανθεκτικά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μπορούν να αυξήσουν τις αποδόσεις τους.  

Ο Nescafé θα παρέχει στους αγρότες εκπαίδευση, τεχνική βοήθεια και καφεόδενδρα υψηλής απόδοσης για να τους βοηθήσει να μεταβούν σε αναγεννητικές πρακτικές καλλιέργειας καφέ. 

 

Επιπλέον, η μετάβαση αυτή συμβάλλει στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και στη  μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με τη δέσμευση και αποθήκευση περισσότερου άνθρακα στο έδαφος.  

 

Το παρακάτω infographic συνοψίζει ολόκληρο το Σχέδιο Nescafé 2030

2