Nutrition, Health, Wellness

BLOG
Nutrition, Heath, Wellness
Nutrition, Health, Wellness

NUTRITION, HEATH, WELLNESS: ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

Το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, του σύγχρονου, μοντέρνου ανθρώπου που ενημερώνεται για τα πάντα και έχει άποψη, έχει προσωπικότητα και δυναμισμό, είναι η σύνδεση με τη φύση. Μία «φυσική επιλογή» είναι και το μεγάλο ζητούμενο στον καφέ μας, που τον απολαμβάνουμε καθημερινά και θέλουμε να ταιριάζει απολύτως με τον δικό μας τρόπο ζωής.

 

Όταν στη δεκαετία του 1950 ξεκίνησε ο καφές να αποτελεί must των τότε μοντέρνων ανθρώπων, οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες. Χρειάστηκαν σχεδόν 50 χρόνια και να μπει η νέα χιλιετία για να φτάσουμε – κατά κάποιον τρόπο – στο άλλο άκρο: Δεκάδες επιλογές εμφανίστηκαν στη διάθεσή μας, με άλλες τόσες παραλλαγές και… υποπεριπτώσεις.

 

Η «βασική» τριάδα «ελληνικός – φίλτρου (ή γαλλικός όπως είναι ευρέως γνωστός)– νες», «εμπλουτίστηκε» με νέες τάσεις: Cappuccino, freddo, latte, αλλά και μια πληθώρα προϊόντων άλλαξε τα δεδομένα και, ως έναν βαθμό, τα γούστα των καταναλωτών. Η τρίτη περίοδος της ιστορίας του καφέ, όμως, είναι ήδη εδώ και οι καταναλωτές που δεν απολαμβάνουν απλώς «έναν καφέ», αλλά αντίθετα γνωρίζουν πολύ καλά τι πίνουν και για ποιους λόγους επιλέγουν το συγκεκριμένο ρόφημα, έναντι κάποιου άλλου.

 

Ο καφές μας, είναι πλέον στοιχείο της προσωπικότητάς μας. Δεν τον επιλέξαμε τυχαία, όπως ίσως ήπιαμε τον πρώτο μας… «frappé γλυκό με γάλα» ως έφηβοι: Αντίθετα, κάνουμε την επιλογή μας απολύτως συνειδητά, καθώς στο ρόφημα που απολαμβάνουμε μέσα στην ημέρα μας, θέλουμε να βρίσκουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τι ζητάμε από έναν καφέ για να γίνει «ο καφές μας»

Είτε στον αγαπημένο μας καφέ, κάτω από τον ήλιο, είτε στο σπίτι μας, είτε ακόμα και στο γραφείο, ο καφές είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ημέρας μας: Όταν το άρωμα του ζεστού μας Nescafé ή η πρώτη γουλιά του δροσερού μας frappé, έρχονται σε επαφή με τις αισθήσεις μας, καταλαβαίνουμε ξανά και ξανά πως η επιλογή μας, πως ο καφές που έχουμε επιλέξει είναι, πραγματικά, «αυτός που πρέπει». Επιχειρώντας να κωδικοποιήσουμε το «γιατί», ας δούμε πιο αναλυτικά τι μας προσφέρει ο Nescafé, ο στιγμιαίος καφές που έχει γίνει ο «δικός μας» καφές!

#1 Είναι απολύτως φυσικός

Πρόκειται για έναν απολύτως φυσικό καφέ, όπως αποδεικνύει η διαδικασία παραγωγής του και την οποία κάθε «Coffee Lover» που αγαπά τον καφέ όπως εμείς, πρέπει να γνωρίζει: Η καλλιέργεια των καφεόδεντρων από τα οποία προέρχεται ο Nescafé γίνεται σε περισσότερες από 50 χώρες της ζώνης του Ισημερινού με κατάλληλο συνδυασμό υψομέτρου, εδάφους και καιρού. Όταν φτάνει η ώρα της συγκομιδής των καρπών, εννέα μήνες μετά περίπου, έχουμε τα περίφημα cherry beans, τα «κεράσια του καφέ», ακριβώς όπως πρέπει. Ακολουθεί η αποφλοίωση και η διαλογή των πράσινων κόκκων του καφέ, οι οποίοι ελέγχονται προσεκτικά ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα του τελικού προϊόντος. Σειρά έχουν το καβούρδισμα και η άλεση, διαδικασίες κατά τις οποίες οι κόκκοι του καφέ αποκτούν το χαρακτηριστικό τους χρώμα, άρωμα και μέγεθος και αλέθονται για να περάσουν στο επόμενο στάδιο επεξεργασίας. Αυτό που πρέπει να γίνει αμέσως μετά είναι η εκχύλιση, με τη χρήση νερού, διαδικασία κατά την οποία ο καφές φιλτράρεται επτά φορές, ώστε να μην περάσει κανένα περιττό στοιχείο και να μείνει η «καρδιά» του καφέ. Τέλος η αφυδάτωση, που γίνεται με τη χρήση θερμού αέρα βοηθάει να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση του καφέ και με λίγο νερό και ένα κουταλάκι να έχουμε αυτό το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!

#2 Δεν περιέχει χημικά

Πουθενά σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν περιλαμβάνεται η χρήση οποιασδήποτε χημικής ουσίας στον καφέ. Το μόνο που χρησιμοποιούμε σε όλη την παραπάνω διαδικασία είναι το νερό! Από το δέντρο ως το ποτήρι μας, ακολουθείται ένας πλήρως φυσικός δρόμος, μία 100% φυσική διαδικασία.

2
#3 Περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά

Το Χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες είναι οι 3 κύριες κατηγορίες φυσικών αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο καφέ.

#4 Δεν «χαλάει»

Όλοι εμείς που λατρέψαμε να εργαζόμαστε επί ώρες με την κόκκινη κούπα του Nescafé μας δίπλα μας, γνωρίζουμε καλά πως είναι ένας καφές, που όταν τον απολαμβάνουμε σκέτο, χωρίς γάλα ή ζάχαρη δηλαδή μένει αναλλοίωτη, ακόμα κι αν περάσουν μερικές ώρες.

#5 Μας αρέσει πραγματικά!

Ο κύριος λόγος όμως για να επιμείνουμε στον αγαπημένο μας καφέ είναι διότι… δοκιμάσαμε πολλούς και καταλήξαμε στον έναν! Η πλούσια γεύση του, ζεστού ή κρύου, δεν συγκρίνεται με καμία κι αυτό το γνωρίζουμε πλέον πάρα πολύ καλά.

#6 Έρχεται πάλι στη μόδα!

Τελευταίος, αλλά όχι λιγότερος σημαντικός, λόγος είναι η «μόδα». «Στη μόδα», λοιπόν, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση, είναι οι φυσικές επιλογές, είναι η υγιεινή διατροφή, είναι η προσοχή στην υγεία μας και την καλή μας φυσική κατάσταση, είναι το Wellness. Ένας 100% φυσικός καφές, είναι η επιλογή μας και είναι πάντα στη μόδα!

Επιλέγουμε γεύση, επιλέγουμε ευεξία και γνωρίζουμε καλά πώς θα το αποκτήσουμε: Η τάση είναι εδώ και είμαστε πρωτοπόροι – άλλωστε, κάθε μας ποστ με το ζεστό μας Nescafé ή τον λαχταριστό μας frappé «σπάει» τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο!