Η Παγκόσμια Παραγωγή Καφέ

BLOG
Η Παγκόσμια Παραγωγή Καφέ
np

Ήξερες ότι...    

Παρόλο που η Βραζιλία καλλιεργεί καφέ τα τελευταία 300 χρόνια μόνο, κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή του Καφέ παγκοσμίως; 

 

  • Η Βραζιλία κατέχει την Πρώτη Θέση στην παραγωγή καφέ Arabica ενώ το Βιετνάμ την Πρώτη Θέση στην παραγωγή του καφέ Canephora (γνωστού και ως καφέ Robusta).
  • Η  ετήσια παραγωγή ανέρχεται παγκοσμίως σε περίπου 10,5 εκατομμύρια τόνους πράσινουκαφέ κάτι που ισοδυναμεί με περίπου 600 δισ. κούπες καφέ.
1

Το καφεόδεντρο καλλιεργείται συνολικά σε 51 χώρες, το 85% της παραγωγής όμως προέρχεται από μόλις 5.

 

Το 70% της Παγκόσμιας παραγωγής καφέ προέρχεται από μικρούς καλλιεργητές, οι οποίοι υπολογίζονται σε 12,5 εκατομμύρια.

Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

2

Ο καφές καλλιεργείται στον Ισημερινό και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη που περικλείεται ανάμεσα στους τροπικούς του Αιγόκαιρου και του Καρκίνου. Απαιτεί ζεστές θερμοκρασίες, σχετικά υψηλή υγρασία και πολλές βροχοπτώσεις.

3

Η Παγκόσμια παραγωγή καφέ  παρουσιάζει μία αύξηση της τάξης του 70% την τελευταία 20ετία. Σε αυτό έχει συμβάλλει καθοριστικά η καλλιέργεια του Καφέ Ρομπούστα.

 

Και κάτι ακόμα: Η αύξηση της καλλιέργειας καφέ Ρομπούστα έχει επηρεάσει θετικά την παγκόσμια παραγωγή, καθώς η αποδοτικότητα της είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή της Αράμπικα.  

 

Data Source: Data Source (1),(2):  International Trade Centre (2021) The Coffee Guide. ITC, Geneva (2),(3): Coffee Market Report (2022-2022) International Coffee Organization