Ελληνικός καφές τώρα και με πάγο:

BLOG
Ελληνικός καφές τώρα και με πάγο: Πώς θα σερβίρετε βήμα-βήμα τον Λουμίδη Frio
Ελληνικός καφές τώρα και με πάγο

Σε ό,τι αφορά στον καφέ που συνηθίζουν να απολαμβάνουν περισσότερο οι Έλληνες, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πάγος κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, ο κρύος καφές συνιστά μέρος της ελληνικής καθημερινότητας εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελώντας σταθερά μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές σε επίπεδο ροφημάτων, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ωστόσο, παρά τις πολλές επιλογές σε καφέ που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες καταναλωτές σήμερα, η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα είδος καφέ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την κουλτούρα μας: Ο ελληνικός καφές.

 

Τι θέση έχει όμως ο πάγος στο παραδοσιακά αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων; Άραγε, υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε τον ελληνικό καφέ στην κρύα εκδοχή του; Οι ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, έφεραν τώρα τον πάγο στον αγαπημένο μας ελληνικό καφέ και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ο Λουμίδης Frio.

Ανακαλύπτοντας τη νέα εκδοχή του ελληνικού καφέ

Τι ακριβώς είναι ο Λουμίδης Frio και κατά πόσο συνιστά έναν καφέ που συγκρατεί και αναδεικνύει τα γευστικά χαρακτηριστικά του αγαπημένου μας κλασικού ελληνικού;

 

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία νέα πρόταση στους κρύους καφέδες, ο Λουμίδης Frio κερδίζει ήδη «έδαφος», με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να τον απολαμβάνουν τώρα σε πολλά επιλεγμένα café ανά την Ελλάδα και μάλιστα, είτε σκέτο, είτε με αφρόγαλα.

 

Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, για έναν επαγγελματία του καφέ και ειδικά για έναν barista να ετοιμάσει και να σερβίρει σήμερα έναν Λουμίδη Frio και μάλιστα, στην πλέον άψογη εκδοχή του;

 

Τα βήματα για την προετοιμασία του αγαπημένου μας ελληνικού καφέ με την προσθήκη πάγου είναι απλά και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε σε πρώτο στάδιο, είναι να προμηθευτούμε τις ποικιλίες Λουμίδης Παπαγάλος της προτίμησής μας και να εξοπλιστούμε με την κατάλληλη συσκευή παρασκευής καφέ. Και το στοιχείο-«κλειδί» που θα κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, είναι η μέθοδος AeroPress.

Φέρνοντας στην επιφάνεια την απολαυστική πλευρά του κρύου ελληνικού

Πάγος, μία συσκευή AeroPress, νερό, ένα χάρτινο φίλτρο, ένα μίξερ καφέ και φυσικά, καφές Λουμίδης Παπαγάλος. Αυτά είναι τα βασικά σκεύη και συστατικά που χρειαζόμαστε για να ετοιμάσουμε τον πιο απολαυστικό ελληνικό καφέ, στην πιο δροσιστική εκδοχή του.

 

Γιατί να επιμείνουμε όμως στη μέθοδο εκχύλισης AeroPress, σε ό,τι αφορά στον Λουμίδη Frio; Τα πάντα σχετίζονται με τη γεύση, το σώμα και το φιλτράρισμα του καφέ. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, λοιπόν, κερδίζουμε περισσότερο σώμα και πιο έντονη γεύση στα ποτήρια μας. Διότι ο καφές μένει πολλή ώρα μέσα στο νερό, το οποίο αποσπά από αυτόν περισσότερα στοιχεία σε γεύση και πυκνότητα. Λέγοντας «ναι» στην επιλογή του AeroPress δε, έχουμε πιο εύκολο φιλτράρισμα στο ίζημα του καφέ, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο με τη χρήση μιας άλλης μεθόδου, καθώς η άλεση του ελληνικού καφέ είναι ιδιαίτερα λεπτή.

Ελληνικός καφές τώρα και με πάγο
Τα βήματα για να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε τον Λουμίδη Frio

Σε κάθε περίπτωση, η συνταγή για να ετοιμάσουμε τον Λουμίδη Frio είναι απλή και το σίγουρο είναι πως μια δοκιμή αρκεί για να πείσει ακόμη και τον πλέον απαιτητικό λάτρη του καφέ, πως ο κρύος ελληνικός καφές, συνιστά μια προσθήκη που έλειπε μέχρι προσφάτως από το ελληνικό καλοκαίρι.

 

Ιδού, λοιπόν, τα βήματα για την προετοιμασία του Λουμίδη Frio με τη μέθοδο εκχύλισης AeroPress και τα στοιχεία-«κλειδιά» που θα κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και το σερβίρισμά του.

 

  • Βήμα 1ο: Τοποθετούμε τη συσκευή AeroPress με το έμβολο προς τα κάτω και προσθέτουμε 18 γραμμάρια καφέ.

 

  • Βήμα 2ο: Συμπληρώνουμε 120 ml νερό σε θερμοκρασία 95ο C, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να χρονομετρούμε.

 

  • Βήμα 3ο: Βάζουμε στην ειδική υποδοχή της συσκευής AeroPress ένα χάρτινο φίλτρο και από πάνω ένα μεταλλικό, φροντίζοντας να το ξεπλύνουμε πρώτα με νερό.

 

  • Βήμα 4ο: Όταν το χρονόμετρο δείξει 1.30" ανακατεύουμε και πάλι και κουμπώνουμε το διπλό φίλτρο στην AeroPress.

 

  • Βήμα 5ο: Γυρνάμε τη συσκευή μας σε κανονική θέση -με το έμβολο προς τα πάνω- και πιέζουμε πάνω σε ένα shaker προκειμένου να φιλτράρουμε τον καφέ.

 

  • Βήμα 6ο: Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε ζάχαρη, αν το επιθυμούμε, ανακατεύοντας καλά με έναν αναδευτήρα.

 

  • Βήμα 7ο: Προσθέτουμε δύο με τρία παγάκια στο shaker και χτυπάμε με ένα μίξερ καφέ, μέχρι να σχηματιστεί κρέμα στην επιφάνεια.

 

  • Βήμα 8ο: Σερβίρουμε τον Λουμίδη Frio σε ένα ποτήρι με πάγο.

 

Σε κάθε περίπτωση αρκεί μία ματιά στο βίντεο που ακολουθεί, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της παρασκευής της νέας, ιδιαίτερης αυτής πρότασης στους κρύους καφέδες, η οποία έχει ήδη αρχίσει να «κερδίζει» τους Έλληνες καταναλωτές και δη, τους λάτρεις του Λουμίδη Παπαγάλου.

Έκαστος στο είδος του, λοιπόν, τώρα και με πάγο. Με χαρμάνι αυθεντικό, με άρωμα πλούσιο και απολαυστικό και με μία ιστορία που φτάνει πίσω στις αρχές του περασμένου αιώνα, όλα δείχνουν πως ο Λουμίδης Frio δεν αποτελεί απλώς μία νέα πρόταση στους κρύους καφέδες που ήρθε για να αναβαθμίσει το ελληνικό καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, συνιστά μία επιλογή που συνδέει με τον πλέον γευστικό και απολαυστικό τρόπο το σήμερα με το χθες, μία επιλογή που «δένει» άψογα με τις συνήθειες των Ελλήνων.