Ανακάλυψε τo Brewing Series -Gravity

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ
Brewing Series Gravity
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Brewing Series- Gravity
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Τοποθετώ το dripper πάνω σε μία κούπα ή κανατάκι.

Βήμα 2

Παίρνω ένα κωνικό χάρτινο φίλτρο, το διπλώνω προσεχτικά στην πλαϊνή ραφή και το τοποθετώ πάνω στο dripper.

Βήμα 3

Ζεσταίνω 500 gr νερού μέχρι τη θερμοκρασία των 93oC.

Βήμα 4

Τοποθετώ πάνω σε μία ζυγαριά.

Βήμα 5

Στη συνέχεια ξεπλένω το φίλτρο με 150 gr ζεστό νερό και αμέσως μετά αδειάζω το νερό από το κανατάκι. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται υπολείμματα χαρτιού και δυσάρεστες οσμές από το φίλτρο.

Βήμα 6

Προσθέτω 16 gr αλεσμένου καφέ στο φίλτρο.

Βήμα 7

Ρίχνω 50 gr νερού για να κάνω μία πρώτη διαβροχή του αλεσμένου καφέ. Ταυτόχρονα πατάω το κουμπί να ξεκινήσει το χρονόμετρο. Λίγες σταγόνες θα περάσουν στο κανατάκι, ενώ το περισσότερο από το νερό θα απορροφηθεί από τον καφέ.

Βήμα 8

Περιμένω 30''. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται blooming.

Βήμα 9

Προσθέτω 100 gr νερό μέχρι το χρονόμετρό μου να δείξει 0:50''.

Βήμα 10

Περιμένω για 10'' και συνεχίζω με τα υπόλοιπα 110 gr νερού. Μέχρι το χρονόμετρο να δείξει 1.20'' θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία του pouring 260 gr νερού.

Βήμα 11

Προκαλώ στροβιλισμό με 2 μικρές κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσω την ομοιόμορφη εκχύλιση.

Βήμα 12

Συνολικός χρόνος εκχύλισης 2.30''.

Βήμα 13

Σερβίρω σε μεγάλη κούπα 300 ml.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΆΤΩΝ
Τα μυστικά για τη σωστή προετοιμασία των ροφημάτων